Beyaz Tahtayı kim buldu

Beyaz tahta tarihçesi 1960’ların ortasında başladı. Aslında kimin icat ettiği konusunda hala gizemlidir. Bazıları Çin’de başladığını düşünüyor, ancak emin olmanın gerçek bir yolu yok. Beyaz yazı tahtasını (LCS olarak anılacaktır) çelik üzerine porselen üreten ilk şirket Claridge Products’tu.

Beyaz tahtalar ve Karatahtalar

Beyaz tahtalar kara tahtadan (veya tahtadan) çıkageldi. Karikatürler popüler olmasına rağmen, bazı öğretmenler ve öğrenciler tebeşire alerjikti. Malzemeler tahtadan silindiğinde, toz uçacaktı. 1960’lara gelindiğinde, beyaz tahtanın ilk versiyonları ortaya çıkmaya başladı.

Bununla birlikte, karatahta hala popülerdi. 1980’lerin sonlarında tebeşir alerjileri raporlarının yaygın bir şekilde bilinmesi, beyaz tahta tarihinin sonsuza kadar değişmesini sağladı.

Beyaz Tahtanın Evrimi

Ortaya çıkan ilk olanlar melaminden oluşuyordu. Yalnızca pahalıydı, aynı zamanda aşırı miktarda kullanılan maddenin soluk görüntüleri kaldı. Temizlik de zordu. Çelik üzerindeki mine üzerine yazma / silme manyetik tahta Magiboards tarafından İngiltere’de üretildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde mucit Michael Boone, Boone Board kuru silme kurulunun yaygınlaştırılmasına yardımcı oldu.

İyileştirmeler

Beyaz tahta daha popüler hale geldiğinde, çeşitli firmalardan gelen yenilikler ve gelişmeler ortaya çıktı. Bu yeniliklerden en önemlisi, yüzeyin parlaklığını azaltmaktır. Bu parlaklık, öğrenciler için dikkat dağıtıcı göz kamaşmalarıyla sonuçlandı. Beyaz tahta tarihçesi, 2000’li yılların sonlarına doğru yüksek kaliteli boya kaplaması kullanıldığını gösteriyor. Bu, yazılması kolay, çok net bir yüzeye neden oldu.

Beyaz Tahta Yüzeyi

Çoğu beyaz tahta, materyalleri için şu türden herhangi birini kullanır: melamin, boyalı çelik, manyetik cam veya porselen. Melamin en az maliyetlidir ve aynı zamanda en çok kullanılan maddedir. Diğer türler kadar dayanıklı değildir ve aşırı miktarda tükenir.

Boyalı çelik daha dayanıklıdır ve pürüzsüzdür. Bununla birlikte, zamanla işaretleyicilerin izlerini gösterecektir. Kazıma da iz bırakır. Cam türleri, diğer yüzeylerin maruz kaldıkları işaretlerden veya hayalet görüntülerden herhangi birinden muzdarip değildir. Bu malzeme gözenekli değildir ve lekelenmeden etkilenmez.

Beyaz tahta tarihçesi, porselen türünün en çevreci ses olduğunu göstermektedir. Kalıcı işaretleyiciler silinebilir. Üzerinde aşındırıcı olmayan temizleyiciler de kullanılabilir.

Diğer Kullanımlar ve Avantajlar

Tebeşir üzerine en büyük avantajı toz üretmemesi. Bu, beyaz tahtaların bilgisayarlarla kullanılmasını mümkün kılar. Karalama tahtaları, toz nedeniyle bilgisayarlarla kullanılamaz.

Beyaz tahtaların bir diğer yararı, tepegöz projektörleri için bir ekran görevi görebilmeleri. Bu, öğretmenin / sunucunun cihazı daha verimli kullanmasına izin verir.

Yazı yazmak için kullanılan işaretlerin tebeşirden daha kolay işlenmesi. Tebeşirden farklı olarak, işaretçiyi silme daha kolaydır. İşaretçiler tebeşirden daha fazla renkte gelir. Bu, bir öğretmenin puanları daha net belirtmesini sağlar.

Beyaz tahta öyküsü, öğretim araç ve cihazlarının gelişiminde atılmış bir diğer adımdır. Bugün bile araştırmacılar, öğretmenlerin ve öğrencilerin daha etkili bir şekilde etkileşimde bulunmalarına yardımcı olacak yollar geliştirmekle meşguldür.

Paylaşın Bilgi Çoğalsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir